Vi gör påskägg!


Vi målar påskägg med vattenfärg. Ju färre år man är desto vackrare blir oftast äggen. Färgen kladdar ut och vattnet rinner och då! OJ! så fina äggen blir! Alla barn är med, fast idag är det minsta febrigt och orkeslöst.
Vi gör så här: Jag blåser ur några ägg. Gör då ett litet hål i äggets toppiga ända och ett lite större hål i den trubbiga änden. Tryck munnen till den toppiga sidan och blås allt vad du kan tills ägget rinner ut nertill. Ha då lämpligt en bunke under. Spara äggen och baka en kaka som är i ugnen medan ni målar äggen!
Måla äggen och låt de torka lite. Klipp sedan tändstickor på mitten och knyt en sytråd runt den halva tändstickan. Tryck in tändsticksstumpen med sin tråd i äggets stora hål, på så vis har du en fin upphängning! Förvara äggen i äggkartong under resten av året.Kommentarer

 1. Vilken underbar blogg du har. Otroligt inspirerande och vackra foton! Så glad jag hittade hit. Och nu ska jag shoppa prints... underbara fåglar. Svårt att välja bara. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad glad jag blir!! Roligt att du gillar mina fågelprints också! ;)

   Radera
 2. Hur kommer det sig att nästan ingen kommenterar på bloggar längre?! (Instagrams fel?) Obegripligt tycker jag ändå, när jag scrollar min väg ner för din obeskrivligt vackra sida. Jag skulle vilja säga något om allt, men det går ju inte, så det får bli några stödord: Pressglasfat under vårgrönt! Din mormors brudklänning! Blåblå drömmar! Getingar som åstadkommer 1800-tals pling! Vattenfärgade ägg! Din mammas brickbord! Och allt allt annat!

  Tack för en stunds fin vardagsflykt.

  /helena

  SvaraRadera
 3. Åh, vad glad jag blir! Roligt att läsa stödorden. Mycket roligt att få kommentarer här! Men visst är det så att man mest scrollar sig genom som om man bläddrar i en tidning. Och det är ju iochförsig roligt också, men mycket fint att få direktrespons från er läsare/tittare. ;)

  SvaraRadera
 4. Ååå fine påskeegg!!

  SvaraRadera
 5. Jötapetter va fint! Ni kan ni :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg