NY TAPETKOLLEKTION - LÅNGELID/VON BRÖMSSEN!

Vi har nyligen lanserat en ny tapetkollektion för Långelid/von Brömssen, tapetvarumärket som vi driver ihop med Ulricehamns tapetfabrik. Jag tänkte visa lite mönster och tillverkning här och en och annan mönsterskiss. Se hela kollektionen på vår hemsida - Långelid/von Brömssen

Duck pond - design Emma von Brömssen
Jag blev fascinerad av andfågeln kricka och ville måla den kamouflerat bland vattenblänk och näckrosor. Krickan har så vacker och effektfull fjäderdräkt som kunde bli en formlek ihop med bakgrunden.



Duck pond - design Emma von Brömssen



Hops and glory - design Emma von Brömssen

Humle klätterväxt har alltid varit för mig självklar i trädgården. Tacksamt snabbväxande, som går att klippa ner drastiskt varje år utan att det bekommer den det minsta. Den kan växa närmare 30cm på ett dygn. Humlen bär kottar på sensommaren och växten är enkönad, alltså separerad i hon- och hanplantor. I mönstret Hops and glory får hon- och honkottar samsas i ett mönster. Honkottarna är de stora och hankottarna de små. Här syns början till en rapport som ska mönstra halvförsatt i höjdled och efterlikna humlens klängande växtsätt. 

Hops and glory - design Emma von Brömssen
Mellan de kalla blå skuggiga bladen skymtar en skir grönska och spirande hon- och hanblommor av humlen. Tapeten får ett djup och man vill smyga in bakom bladen.



Into the woods - design Daniel Långelid
Daniels vackra gobelängliknande måleriska uttryck som ger ett realistiskt djup till skogen.

Ikat - design Daniel Långelid
Inspirationen är hämtad från de vackert vävda Ikat-tygerna från bl a Mallorca.

Talk about cockatoos - design Emma von Brömssen

Talk about cockatoos - design Emma von Brömssen
Originalet till kakaduatapeten är ritad med linjeteckning. Den flirtar lite med en gammal "Toile de jouy", fast som en cartoon. Jag gillar krocken mellan franskt 1700-tal och nutida serie. 

Talk about cockatoos - design Emma von Brömssen

Plenty more fish - design Emma von Brömssen
En formlek med fiskar och vågor. Fiskarna gömmer sig i vågorna och man får leta efter antal fiskar...

Se hela kollektionen på vår hemsida - Långelid/von Brömssen


Kommentarer

Populära inlägg